Прогрес

Колоністи Марса перетворяться на новий вид людей

Ізоляція від Землі і швидке накопичення мутацій дозволять «марсіанам» пристосуватися до нового будинку, впевнений еволюційний біолог Скотт Соломон. Можливо, саме нащадки марсіанських колоністів стануть головною надією людства на виживання, передає Hightech+.

За його словами, нащадки перших поселенців зіткнуться з умовами, які кардинально відрізняються від земних.

На думку Соломона, вже через два покоління «марсіани» будуть страждати від короткозорості і слабкого імунітету, а вагітність і пологи стануть значно більш небезпечними.

Крім того, інтенсивне ультрафіолетове випромінювання підвищить ризик розвитку раку.

Біолог вважає, що протягом часу у колоністів виникнуть мутації, які допоможуть їм виживати в новому будинку. У невеликому співтоваристві, ізольованому від Землі, такі генетичні варіанти поширяться набагато швидше. Жителі Марса стануть смаглявими, з щільними кістками, а їх організми будуть обходитися меншою кількістю кисню.

Можливо, «марсіани» навіть скористаються генним редагуванням CRISPR, щоб швидше виробити необхідні мутації.

Подальша колонізація космосу призведе до появи безлічі інших нових видів людини, зазначає Соломон. Передбачити, якими вони стануть, поки не можна. Однак можна припустити, що саме ці нові види забезпечать довгострокове виживання нашої еволюційної лінії після того, як Земля стане непридатною для життя.