Політика

Комітет НАТО запланував засідання в Україні

В академії вже приступили до підготовки до заходу міжнародного співробітництва України та її Збройних сил.

Військовий комітет НАТО запланував засідання в Україні на березень 2020 року, воно пройде на базі Національної академії сухопутних військ, заявив начальник академії генерал-лейтенант Павло Ткачук у Facebook.

«Отримав інформацію від Місії України при НАТО про те, що наприкінці березня наступного, 2020 року на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного і підпорядкованих військових частин відбудеться виїзне засідання Військового комітету НАТО», — написав чиновник.

За його словами, для академії це особлива честь і величезна відповідальність.

«Колектив академії приступив до підготовки цього найважливішого заходу міжнародного співробітництва України та її Збройних сил, щоб гідно представити нашу країну», — додав Ткачук.

Членами Військового комітету є начальники генеральних штабів (головнокомандувачі) збройних сил країн-членів НАТО, які збираються не рідше трьох разів на рік.

Військовий комітет також проводить засідання з особливими партнерами (Україна, Грузія). У 2019 році відбулося два засідання комітету у форматі з Україною.

Нагадаємо, США запланували найбільші за 30 років військові навчання в Європі.

У листопаді в Литві пройшли двотижневі військові навчання НАТО за участю близько 4000 військовослужбовців з 11 країн — членів альянсу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net