Men's & Women's

Компанія Porsche представила гоночний автомобіль 99X Electric

Компанія Porsche представила гоночний автомобіль 99X Electric, з яким команда німецької марки виступить в дебютному для себе сезоні чемпіонату електричних болідів Formula E. Крім того, автовиробник зазначив, що новинка стане «платформою для розробки майбутніх серійних електрокарів», передає Autonews.

У Porsche 99X Electric застосували технології гібридного спортпрототипа 919 Hybrid для чемпіонату світу з перегонів на витривалість (WEC). Болід оснастили електромотором потужністю 340 л. с., проте відповідно до вимог змагання його віддача обмежена до 272 сил в стандартному режимі і до 320 сил в короткостроковому режимі Attack. 99X Electric здатний набирати першу «сотню» за 2,8 секунди, а його максимальна швидкість склала 280 км на годину.

Незабаром болід пройде серію випробувань, перед тим як розпочати активну фазу передсезонних тестів, які відбудуться в жовтні 2019 року на гоночному треку в іспанській Валенсії. Новий сезон чемпіонату Formula E стартує в листопаді.

Що стосується серійних електрокарів Porsche, то прем’єра першого такого автомобіля відбудеться 4 вересня. Топову версію моделі Taycan оснастять двома електричними моторами — по одному на передній і задній осі.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net