Економіка

Компанію Nissan, яка стоїть на порозі кризи, очолить новий голова

Співробітники вважають, що новий керуючий покращить фінансові показники компанії.

Японську компанію, яка опинилася в кризі після скандальної відставки Карлоса Гона, очолить 55-річний Макото Усида, випускник факультету теології Університету Досися, чоловік з 2003 року працює в структурах Nissan, інформує Ukr.Media.

Фінансові показники Nissan різко погіршилися відразу після відставки Гона, що змусило компанію призначити ряд антикризових заходів: зокрема, планується скоротити 12,5 тисяч співробітників і істотно прорідити модельну лінійку. У число моделей, які підлягають ліквідації потрапили навіть культовий Cube. Преміальний бренд Infiniti пішов з ринків Європи і Австралії, його продажі в США (ключовий для Infiniti ринок) падають.

Офіційно на посаду Макото Усида прийде не пізніше 1 січня. У Nissan він прийшов у 2003 році, впевнено йшов по кар’єрних сходах, встиг попрацювати в Renault Samsung, відповідав за спільні закупівлі альянсу Renault-Nissan, отримав керівний досвід у Dongfeng (давній китайський партнер Nissan). В колективі Усида зарекомендував себе як дуже строгий і відповідальний керівник, який ревно стежить за трудовою дисципліною та постійно контролює всі фінансові витрати. Гона, теж називали «вбивцею витрат», але скінчилася робота в Ніссаном для нього погано.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net