Аналітика

Конгрес США схвалив ініціативу Бреда Шермана про заборону продажу зброї Азербайджану

Палата представників США схвалила ініціативу конгресмена Бреда Шермана про внесення законодавчої поправки, згідно з якою Сполученим Штатам Америки забороняється надавати Азербайджану військову техніку, яка може бути використана Баку для знищення цивільних літаків, які відбувають з аеропорту Нагірного Карабаху. «Ця поправка направить Азербайджану сильний сигнал про те, що він не може і далі загрожувати збивати цивільні літаки. Не можна допустити того, щоб Азербайджан тероризував своїх сусідів», — заявив раніше Шерман.

За згадану законодавчу ініціативу проголосували 234, проти – 195 конгресменів. Ініціативу підтримали, зокрема, конгресмени Френк Паллоне, Джекі Шпайер, Адам Шифф.

Вірменські структури США вітали прийняття законодавчої поправки. Нагадаємо, що в березні 2011 року директор Управління цивільної авіації Азербайджану Аріф Мамедов повідомив, що уряд Азербайджану попередило Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO), що воно не санкціонував польоти в Нагорний Карабах, і зазначив, що згідно із законом про авіації вони можуть «фізично знищувати літаки що прямують туди».

Як повідомлялося напередодні, Палата представників США прийняла проармянскую поправку конгресмена Джуді Чу в законі «Ройса-Енгеля».