Світ

Контракт на $1 мільярд: співробітництво НАТО і Boeing

Контракт із модернізації флоту.

Північноатлантичний альянс і компанія Boeing підписали контракт щодо модернізації комплексів дальнього радіолокаційного виявлення та керування (AWACS), інформує Ukr.Media.

Церемонія підписання відбулася на військовій базі Малсбрук у Бельгії: генсек НАТО Йенс Столтенберг і президент Boeing International Майкл Артур поставили підписи на тлі літака AWACS.

Контракт НАТО на 1 мільярд доларів із Boeing дозволить модернізувати флот AWACS, гарантуючи, що вони продовжуватимуть підтримувати місії Альянсу до 2035 року.

«AWACS були нашими очима в небі, підтримуючи операції протягом десятиліть, від патрулювання американського неба після терактів 11 вересня 2001 року до операцій в Афганістані та в рамках Глобальної коаліції проти ІДІЛ», — сказав генеральний секретар НАТО.

Він радів контракту з Boeing, який забезпечить 14 літаків AWACS НАТО сучасними новими комунікаційними та мережевими можливостями.

16 союзників НАТО по обидві сторони Атлантики фінансують модернізацію комплексів. Генеральний секретар підкреслив, що НАТО продовжує адаптацію і вже планує заміну AWACS у 2035 році.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net