Соціум

Користувачі Facebook більше контролюватимуть дані про себе

Інструмент впроваджується в Ірландії, Південній Кореї та Іспанії і буде доступний користувачам по всьому світу.

Facebook вирішив внести зміни у свою політику, щоб користувачі змогли бачити і контролювати дані, які соціальна мережа збирає на основі переглянутих ними сторонніх сайтів і додатків. Компанія називає дані, наприклад, коли сайт одягу ділиться інформацією з соцмережею про перегляд активності користувача, як «Діяльність поза Facebook», інформує Ukr.Media.

Facebook повідомив у своєму блозі, що цей інструмент впроваджується в Ірландії, Південній Кореї та Іспанії і буде доступний користувачам по всьому світу в найближчі місяці. Компанія очікує, що цей крок матиме певний вплив на її бізнес.

«Ми вважаємо, що ця інформація про активність поза мережею Facebook була дуже цінною для Facebook, що дозволяє пропонувати рекламодавцям можливість охопити споживачів, які вже виявили певний інтерес до їх продуктів або послуг», — сказав аналітик Atlantic Equities Джеймс Кордвелл.

Соціальна мережа заявила, що якщо користувач вимикає «Діяльність поза Facebook», він видалить інформацію з даних, які програми та сайти збирають для подальшої обробки. «Залишається питання: скільки насправді користувачів будуть використовувати цю функцію, особливо враховуючи, що для цього потрібно перейти в область налаштувань програми», — сказав Кордвелл.

Це нововведення було у зв’язку з жорсткою критикою з боку законодавців і регулюючих органів щодо правил забезпечення конфіденційності. Минулого місяця Facebook погодився виплатити Федеральній торговій комісії США рекордну суму в $5 млрд для врегулювання претензій американської влади.

Компанія заробляє гроші на рекламі і пропонує рекламодавцям інструменти для таргетування на потенційних клієнтів. Будь-яка зміна в зниженні ефективності таргетингу реклами негативно позначається на доходах компанії. За підсумками останнього кварталу, що закінчився 30 червня, Facebook отримав близько $17 млрд від продажу реклами.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net