Соціум

Користувачі Instagram зможуть маркувати недостовірні публікації

Адміністрація Instagram має намір представити нову функцію, що дозволяє користувачам по всьому світу маркувати публікації, які, на їхню думку, не заслуговують на довіру. Про це заявила офіційний представник компанії Facebook, якій належить Instagram, Стефані Отуей, передає ТАСС.

Як зазначається в її коментарі, опублікованому на офіційному сайті журналістського дослідного центру Інститут Пойнтера (штат Флорида), користувачі зможуть вказати, що вважають будь-яку публікацію некоректною, уточнивши, що в ній наводиться «недостовірна інформація». У цьому випадку дані матеріали перевірять партнери Facebook з числа засобів масової інформації та дослідницьких організацій. Вони, як вважають в компанії, зможуть встановити, чи є матеріали достовірними.

Як пояснила Отуей, за підсумками перевірки партнери Facebook вкажуть, чи вважають вони публікацію, зокрема, «відповідає дійсності», «недостовірної» або «вводить в оману». У будь-якому випадку зазначені матеріали не будуть видалені. Якщо буде встановлено, що вони не заслуговують на довіру, співробітники Instagram вживуть заходів, щоб число користувачів, які можуть ознайомитися з даним записом, було зменшено. Для цього, зокрема, можуть бути видалені деякі тематичні мітки публікацій.

За словами Отуей, зазначена функція вже доступна користувачам в США. Протягом двох тижнів її представлять по всьому світу. Аналогічний сервіс вже є в соцмережі Facebook.

Додаток Instagram, призначене для розміщення фотографій і відеороликів, було запущено в жовтні 2010 року і спочатку призначалася лише для мобільних пристроїв від компанії Apple. У квітні 2012 року сервіс став доступний для користувачів платформи Android. Тоді ж Facebook купила Instagram за $ 1 млрд.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net