Світ

Король Саудівської Аравії призначив сина міністром енергетики

Член королівської родини вперше в історії Саудівської Аравії займе пост міністра енергетики.

Король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд змінив міністра енергетики країни. Цю посаду обійняв його син, принц Абдул-Азіз ібн Салман, повідомило в неділю, 8 вересня, урядове інформаційне агентство SPA.

Абдул-Азіз ібн Салман досі займав посаду заступника міністра нафти. Член королівської родини вперше в історії Саудівської Аравії займе пост міністра енергетики.

Попередній міністр Халед бен Абдель Азіз аль-Фалех до останнього часу очолював Міністерство енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів, однак 30 серпня король оголосив про створення окремого міністерства промисловості і мінеральних ресурсів.

Через декілька днів Халед аль-Фалех був зміщений з посади президента компанії Saudi Aramco, найбільшої у світі з видобутку й експорту нафти.

На другий тиждень вересня була запланована зустріч аль-Фалеха, який є одним з авторів угоди ОПЕК+, з міністром енергетики РФ Олександром Новаком. 12 вересня в Абу-Дабі також відбудеться зустріч міністерського моніторингового комітету ОПЕК+.

Король Саудівської Аравії і наслідний принц Мухаммед ібн Салман, який обіймає посаду міністра оборони, ставлять своїм завданням модернізувати економіку і створити робочі місця для молоді. У зв’язку з цим король Салман у 2018 році перетасував уряд, призначивши трьох нових міністрів.

У той же час Ер-Ріяд проводить жорстку політику щодо правозахисників. Крім того, саудівський королівський дім підозрюють у причетності до вбивства колумніста американської газети The Washington Post Джамаля Хашоггі.

Справа про вбивство Хашоггі сильно підірвала міжнародну репутацію Саудівської Аравії.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net