Світ

Королівство Нідерландів вирішило провести ребрендинг

Жодної Голландії: Нідерланди залишають одну назву.

Уряд Королівства Нідерландів вирішив припинити називати свою країну Голландією. Це стане частиною так званого національного ребрендингу. Влада хоче поліпшити міжнародну репутацію, змусивши громадян інших країн забути про асоціації, пов’язані, наприклад, з наркотиками, районом Червоних ліхтарів (саме в Голландії знаходиться Амстердам) та іншого. В довідниках державу будуть називати тільки Нідерландами. Тим більше, що саме під цією офіційною назвою об’єднуються 12 провінцій, інформує Ukr.Media.

Програму з національного ребрендингу, яку хочуть здійснити до кінця 2019 року, вже погодили в уряді, лідери бізнесу, місцева рада з туризму, промисловці та інші. Також в рамках нової стратегії Нідерланди стануть офіційним брендом на Євробаченні, яке пройде у Роттердамі у травні наступного року. Також і національна футбольна команда, яку часто називають закордоном збірною Голландії, буде називатися виключно збірною Нідерландів в будь-яких офіційних випадках.

Річ у тім, що Північна і Південна Голландія — це всього лише провінції на західному узбережжі Нідерландів, які зіграли найважливішу роль в історії країни. У минулому Голландія була однією із семи областей, які в 1581 році об’єдналися в Республіку Семи провінцій, союз, що став попередником Королівства Нідерландів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net