Світ

Кращою авіакомпанією року стала Air New Zealand

Раніше кращим авіаперевізником була Singapore Airlines, яка в нинішньому рейтингу зайняла другу позицію. Лідером стала інша авіакомпанія.

Кращою авіакомпанією року, за версією премії Airline Excellence Awards, стала Air New Zealand. Про це повідомляє CNN Travel.

Перевізників оцінювали за кількома критеріями, серед яких рівень безпеки, вік літаків, відгуки пасажирів, інвестиційні рейтинги, персонал, пропоновані послуги і прибутковість.

У результаті володарем головної нагороди стала новозеландська компанія. Фахівці особливо відзначили її розкішні салони, перший клас, розваги в польоті і екологічну складову. За іншими критеріями перевізник також був серед лідерів.

«За останні 10 років авіакомпанія скоротила витрата палива і, як наслідок, викиди вуглецю майже на 22%, що вище за середній показник по галузі. Крім того, перевізник став піонером за низкою важливих галузевих ініціатив — таких, як біопаливо, більш ефективні траєкторії польотів і вдосконалення на землі, наприклад електромобілі», — зазначив головний редактор AirlineRatings.com Джеффрі Томас.

Минулорічний переможець — Singapore Airlines — посів друге місце. Цього року сінгапурська авіакомпанія названа кращою в номінації Послуги першого класу. На третій сходинці — японська All Nippon Airways.

Далі в рейтингу йде австралійська Qantas. Експерти оцінили її серію тестових польотів найтривалішого рейсу у світі Лондон — Сідней, а також назвали найкращим перевізником за частиною обслуговування внутрішніх маршрутів і залів очікування.

У топ-10 також увійшли Cathay Pacific, Emirates, Virgin Atlantic, EVA Air, Qatar Airways і Virgin Australia.

Кращою на Американському континенті стала Delta Air Lines, у Європі — Lufthansa, на Близькому Сході — Emirates, а в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні — Cathay Pacific Airways. Що стосується бюджетних авіакомпаній, кращою з них у Північній і Південній Америці стала JetBlue. Переможцем серед європейських лоукостерів став Wizz Air.

Нагадаємо, що раніше літак Qantas здійснив рекордний безпосадочний рейс. Загальний час польоту Boeing 787-9 Dreamliner перевищив 19 годин. Літак подолав 17 800 кілометрів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net