Політика

Кушнер: Трампу «дуже подобається» Махмуд Аббас

Президенту США Дональду Трампу «дуже подобається» президента Палестини Махмуд Аббас, і він готовий залучити його в мирний план США в потрібний час. Про це заявив радник Білого дому і зять президента Джаред Кушнер, передає Reuters.

Кушнер також натякнув, що мирний план США може закликати палестинських біженців назавжди оселитися там, де вони знаходяться, а не повертатися на землі, які зараз перебувають в Ізраїлі.

Минулого тижня Кушнер оприлюднив економічну частину плану врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту, який передбачає виділення 50 мільярдів доларів Палестині, Йорданії, Єгипту та Лівану. Палестинці жорстко розкритикували економічний план.

У поточному році він повинен представити другу частину плану з пропозиціями щодо вирішення гострих політичних питань між ізраїльтянами і палестинцями.

«Наша двері завжди відкриті для палестинського керівництва», — сказав Кушнер. За його словами, він вірить, що Аббас хоче миру, але «деяким людям навколо нього дуже не подобається те, як ми підійшли до цього, і їх природна реакція — атакувати і говорити божевільні речі».