Men's & Women's

Lamborghini презентувала перший гібридний суперкар

Купе вийде тиражем всього 63 примірники, які вже все розкупили.

Італійський автовиробник Lamborghini представив перший у своїй історії серійний гібридний суперкар, який є найбільш потужним автомобілем в лінійці. Новинка отримала ім’я Sian, що в перекладі з болонського діалекту означає «спалах» або «блискавка». За словами творців автомобіля, така назва говорить про те, що він обладнаний електрифікованою силовою установкою. Купе вийде тиражем всього 63 примірники, які вже все розкупили, інформує Ukr.Media.

Силова установка суперкара складається з атмосферного двигуна V12 потужністю 785 кінських сил об’ємом 6,5 літра, а також електромотора потужністю 34 сили. Таким чином, сумарна потужність становила 819 кінських сил. При цьому вузол електродвигуна вперше для низьковольтних гібридів безпосередньо пов’язаний з колесами, що дозволяє пересуватися на низькій швидкості та рухатися заднім ходом на одній електротязі. В якості джерела електроенергії Sian використовується не літій-іонна батарея, а суперконденсатор.

Електродвигун встановлений в перегородці між пасажирською капсулою і моторним відсіком, а маса електромотора і суперконденсатора — всього 34 кг. Розганяється Sian до 100 км/год за 2,8 секунди, а максимальна швидкість перевищує 350 км/год. Автомобіль обладнаний унікальними активними охолоджуючими заслінками в задній частині кузова, які реагують на температуру вихлопних газів і самі регулюють відведення тепла від двигуна.

Персоналізацією машин займеться центр дизайну Lamborghini Centro Stile і дизайнери відділення Lamborghini Ad Personam. Салон суперкара оздоблений шкірою Poltrona Frau і прикрашений елементами, що були надруковані на 3D-принтері.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net