Світ

Ле Пен вимагає відходу Макрона, якщо він програє вибори до Європарламенту

Голова партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен вважає, що майбутні вибори в Європарламент перетворилися для Франції референдум довіри президенту Эмманюэлю Макрону, повідомляє Life з посиланням на Le Parisien.

В такому випадку, впевнена політик, Макрон повинен буде наслідувати приклад генерала Де Голля і покинути свій пост, якщо референдум буде програно.

«Ці вибори до Європарламенту стають референдумом за або проти Макрона. Я згодна з цим, але в сьогоднішніх умовах йому потрібно вчинити так само, як генералу Де Голлю: якщо він програє вибори, то повинен буде піти», — зазначила французький політик в ефірі каналу LCI.

Вона підкреслила, що президент Республіки на сьогоднішній день виконує роль глави партії і керівника виборчої кампанії.

За словами Ле Пен, Макрон «знову веде себе як президент певного руху, залишаючи осторонь мільйони французів, до яких більше не звертається, яких не бере в розрахунок і з якими навіть — що найгірше бореться».

Ле Пен також звинуватила Макрона в тому, що він став першим президентом країни, який використав свій імідж для просування програми партії напередодні виборів у Європарламент.

Як повідомляє газета, на сьогоднішній день опитування показують мінімальний розрив між партіями Макрона і Ле Пен напередодні голосування.

Газета нагадує, що раніше в ході прес-конференції за підсумками саміту Євросоюзу в Румунії Макрон оголосив, що «докладе всі зусилля для того, щоб партія Ле Пен програла на виборах у Європарламент 26 травня.