Світ

Лідер Болгарії порівняв світову політику з оркестром і закликав зменшити звук

Бажаючих зайняти диригентську місце в світовому політичному «оркестрі» все більше, кожен приходить зі своєю партитурою, а треба «зменшити децибели» і більше слухати кожен інструмент, заявив президент Болгарії Румен Радев, виступаючи на пленарному засіданні ПМЕФ, передає РИА Новости.

«Пора і нам, політикам, зменшити кількість децибелів. Тому що ми все ще далекі від тієї гармонії, якої від нас чекають громадяни світу, але це хороший початок для того, щоб ми почали чути один одного. Охочих зайняти диригентське місце в світовому оркестрі постійно зростає, але кожен з них приходить зі своєю партитурою, часто навіть не привітавшись з оркестрантами», — сказав Радев.

«Якщо ми хочемо досягти сталого розвитку людства, нам уже слід встановити чіткі правила, щоб писати музику з урахуванням специфіки кожного інструменту в оркестрі. Я думаю, що майданчик для подібної діяльності — це ООН. Поки ми не почнемо поважати цю організацію, використовувати її потужний потенціал, зміцнювати її засоби і механізми, нам не вдасться створювати не мелодію, а тільки фрагменти — напруженість і конфлікти», — підкреслив він.

Петербурзький міжнародний економічний форум в 2019 році проходить 6-8 червня.