Здоров’я

Лікарі назвали шість ознак серйозних захворювань щитовидки

Проблеми з щитовидною залозою можуть привести до ще більш серйозних захворювань, в тому числі хвороб серця або викиднів. Медики розповіли, на які симптоми слід звернути увагу.

У разі проблем щитовидна залоза виробляє або занадто низьке, або дуже високу кількість гормонів. Це може бути пов’язано з нестачею йоду в організмі, ослабленням імунітету та іншими причинами.

Говорити про захворювання щитовидки можуть безпричинне схуднення або повнота, а також постійне відчуття жару або почуття холоду, пише «МедикФорум».

Також симптомом порушення роботи органу є погіршення стану шкіри. Вона стає більш чутливою, частіше з’являються висип, подразнення, запалення. Крім того, шкіра починає лущитися, стає дуже сухою і схильною до свербіння.

Про проблему зі щитовидкою можуть говорити і поганий настрій, в тому числі апатія, напади паніки, агресія або зайва сльозливість.

Лікарі радять звернути увагу і на такі симптоми, як запори або діарея.

Крім того, про захворювання щитовидної залози можуть свідчити збої серцевого ритму.

«Якщо у випадку невеликого фізичного навантаження раптом стали виникати задишка і прискорений пульс, тиск різко підскакує, то раптом знижується, — це може бути сигналом ендокринних проблем», — наголошується в матеріалі.