Здоров’я

Лікарі попередили про небезпеку бороди і вусів взимку

У зимовий сезон слід ретельно стежити за гігієною.

У всьому світі зараз мільйони чоловіків дотримуються нового тренду — відрощують бороду і вуса, однак така мода загрожує серйозними наслідками для здоров’я — повідомляють лікарі. Вони підкреслюють, що довга борода особливо небезпечна в сезон простудних захворювань.

Якщо неправильно доглядати за нею, протягом одного сезону можна перехворіти ГРВІ або грипом декілька разів. Спеціалісти пояснили, що з бородою багатьом чоловікам взимку дійсно тепліше, однак шкоди від неї набагато більше, ніж користі. За словами лікарів, волосся швидко затримує в собі бактерії і віруси, а дуже густа борода стає ідеальним середовищем розмноження мікроорганізмів. Так відбувається з-за високої вологості і тепла, і для мікробів створюється своєрідний інкубатор. «Особливо зростають ризики отримати на обличчі небезпечний «інкубатор» для шкідливих бактерій в зимовий час, коли починається сезон масових простуд і циркулювання вірусу грипу, і люди навколо чхають і кашляють», — підкреслили фахівці.

Також вони додали, що навіть при правильному лікуванні вже через короткий час можна підчепити застуду повторно. Віруси і бактерії надовго залишаються в бороді, а також передаються іншим людям при близькому контакті. Лікарі радять ретельно стежити за рослинністю на обличчі і дотримуватися всіх правил гігієни, а краще позбутися її зовсім, інформує Ukr.Media.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net