Здоров’я

Лікарі розповіли, які хвороби чекають українців, у зв’язку з теплою зимою

Зима 2019-20 року на думку вчених-метеорологів має бути набагато теплішою, ніж попередні.

Підвищення температури в зимовий період несе в собі небезпеку розвитку багатьох вірусних захворювань, пов’язаних зі зниженням імунітету взимку, інформує Ukr.Media.

Причиною зниження імунітету, на думку лікарів є, як зниження температури, так і сильні її коливання. Саме ці фактори негативно позначаються на судинній системі організму і призводять до зниження імунітету.

Тепла зима стала незамінним середовищем для виживання і мутації багатьох видів вірусів. Одні з таких мутацій викликають розвиток вірусної пневмонії.

Як розповіли лікарі, вірусна пневмонія досить складно піддається діагностиці, що загрожує розвитку серйозних ускладнень. Якщо розвиток звичайної пневмонії відбувається протягом декількох тижнів і має досить виражену симптоматику, то для розвитку вірусної пневмонії достатньо кількох днів.

Поява проблем з диханням, відчуття почуття тяжкості під час вдихання і видихання, наявність кашлю, відчуття нестачі повітря, підвищення температури до високих цифр — ось головні симптоми вірусної пневмонії.

Для того, щоб зміцнити імунну систему, лікарі рекомендують у зимовий період більше спати, звести на мінімум стресові ситуації, правильно харчуватися і активно займатися фізичними вправами.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net