Здоров’я

Лише 80% будинків обладнані лічильниками тепла

Усі житлові та нежитлові будівлі, відповідно до закону, вже повинні були бути обладнані лічильниками.

В Україні вже 79,3% житлових і 78,2% нежитлових будівель обладнані лічильниками тепла. Про це в суботу, 12 жовтня, на своїй сторінці у Facebook написав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

Він зазначив, що лідерами щодо обладнання житлових будинків лічильниками тепла є Черкаська, Миколаївська, Хмельницька, Вінницька області, холодної води — Миколаївська, Івано-Франківська, Закарпатська, гарячої води — Миколаївська, Київська області.

«За результатами проведеного Держенергоефективності моніторингу комерційного обліку тепла і води, в 24 регіонах і місті Києві вже обладнані лічильниками: тепла — 79,3% житлових і 78,2% нежитлових будівель; холодної води — 72,3% житлових і 94,5% нежитлових будівель; гарячої води — 16,4% житлових і 52,5% нежитлових будівель», — написав Савчук.

Водночас у вересні агентством виявлено понад 640 порушень вимог законодавства щодо термінів встановлення лічильників гарячої та холодної води в житлових будинках.

При цьому Савчук зазначив, що, відповідно до закону Про комерційний облік комунальних послуг, оператори зовнішніх інженерних мереж зобов’язані були забезпечити 100-відсотковий облік теплової енергії до 2 серпня 2018 року; гарячої і питної води для нежитлових будівель — до 2 серпня 2018 року; гарячої і питної води для житлових будинків — до 2 серпня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що сумарна вартість встановлення лічильників газу населенню може досягти 2,5 млрд гривень для НАК Нафтогаз України.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net