Прогрес

Літак з трьома крилами, який не потребує аеропорту, з’явиться в небі Англії через шість років

Гібридний електролітак, який може приземлитися на футбольному полі, може стати популярним засобом для дальніх польотів у приміську зону.

Гібридний електролітак, який може приземлитися на футбольному полі, може стати популярним засобом для дальніх польотів у приміську зону — змінивши переваги внутрішніх рейсів англійців, інформує Ukr.Media.

Коли політ від Манчестера до Лондона і назад коштує всього 50 фунтів стерлінгів це може дозволити працівникам жити далі від офісу і отримати доступ до більш дешевих будинків.

BEHA M1H розроблений Faradair, аерокосмічним стартапом з Cirencester, Gloucs, на чолі з Нілом Клафлі, який працював у Virgin Galactic і Virgin America.

Він сказав: «Низький рівень шуму, дешеві польоти і екологічність цього літака роблять його таким бажаним».

«У цього проєкта є потенціал, щоб радикально змінити спосіб роботи регіонального та внутрішнього ринку та аеропортів Англії».

«Регіональні авіакомпанії, такі як Flybmi, не збанкрутують через Brexit.

«Вони зазнають невдачі, тому що працюють з половинною пропускною здатністю, але як і раніше оплачують здирницькі витрати на посадку у великих міжнародних аеропортах.

«Наш літак є відповіддю на це, тому що він може перевозити 18 пасажирів або п’ять тонн вантажів».

«Ця універсальність в поєднанні з низьким рівнем шуму близько 60 дБА означає, що він може літати вночі, не будячи жителів. Це відкриває безліч потоків доходу для операторів».

Пропелер незнайомого повітряного судна нетрадиційно встановлений ззаду, створюючи крейсерську швидкість 230 миль на годину.

Він може злетіти і сісти на траву, бруд, асфальт і навіть воду на майданчик менше ніж 300 метрів навіть на третину цього простору.

Ніл сподівається, що адаптивність літака може зробити його успішним в місцях, де відсутня високотехнологічна інфраструктура, таких як Індія і Африка.

За 3,4 мільйона фунтів стерлінгів літак обганяє свого конкурента Cessna SkyCourier за вартістю приблизно на 1 мільйон фунтів стерлінгів, може злетіти на злітно-посадкових смугах на третину довжини і може збільшити навантаження вдвічі.

Ніл додав: «Караван Cessna, який був популярний вже 40 років, довів цінність службових літаків».

«Для створення прототипу в натуральну величину нам потрібна фінансова підтримка, щоб ми могли конкурувати з нашими закордонними колегами».

«І як здорово було б знову мати англійського виробника літаків».

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net