Men's & Women's

Ліверпуль — володар Суперкубка УЄФА

Ліверпуль у серії пенальті обіграв Челсі в Стамбулі.

Юрген Клопп виграв другий трофей із Ліверпулем, здолавши у знаковому для команди Стамбулі Челсі в Суперкубку УЄФА.

У першому таймі краще грали футболісти Челсі, результатом чого став гол на 36-й хвилині, коли Олів’є Жиру відзначився з передачі Крістіана Пулішіча. Через кілька хвилин уже сам Пулішіч міг подвоїти перевагу своєї команди, але взяття воріт було скасовано через положення поза грою.

Після перерви активніше заграли гравці Ліверпуля, і майже відразу Садіо Мане після передачі Фірміно зрівняв рахунок. Після цього Ліверпуль провів ще кілька небезпечних атак і заспокоївся. Заспокоївся, щоб спробувати вирвати перемогу в кінцівці і був близький до цього, але на 75-й хвилині після удару Салаха воротар Челсі відбив м’яч у поперечину.

Підопічні Клоппа продовжували тиснути на чужий штрафний, розраховуючи здобути перемогу в основний час. Челсі же був змушений оборонятися, лише розраховуючи на контратаки, в завершенні однієї з них Маунт відправив м’яч у сітку, але гол не був зарахований через офсайд.

Через кілька хвилин Мане міг закінчити матч, отримавши пас від Салаха і пробивши повз Аррісабалагі, але м’яч після удару сенегальця розминувся з воротами.

Із самого початку першого екстра-тайму ліверпульці забрали м’яч під свій контроль, спершу приспавши пильність суперника, а потім безжалісно вжалили його, забивши шикарний гол. На 95-й хвилині Фірміно отримав м’яч у штрафному майданчику і відпасував під удар Мане, а Садіо вколотив м’яч під поперечину.

Уже через кілька хвилин Абрахам міг відновити паритет, але не зміг проштовхнути м’яч повз Адріана, який вийшов із воріт. Але вже через хвилину Теммі взяв реванш — Адріан збив нападаючого у штрафному майданчику, за що був призначений пенальті. Жоржиньйо підійшов до м’яча і холоднокровно переграв голкіпера.

У другому овертаймі команди відіграли спокійно, по черзі перекочуючи м’яч, ніби і не маючи наміру забивати. У підсумку додатковий час закінчився з рахунком 2:2, а в серії пенальті всі гравці обох команд було точними до останнього удару Абрахама, який нехитро пробив по центру, дозволивши Адріану відбити цей удар.

Ліверпуль — Челсі 2:2 (за пенальті — 5:4)
Голи: Мане, 48, 95 — Жиру, 36, Жоржиньйо, 101 (з пенальті)

Ліверпуль: Адріан — Гомес, Матіп, ван Дейк, Робертсон (Александер-Арнольд, 91) — Хендерсон, Фабіньйо, Мілнер (Вейналдум, 64) — Окслейд-Чемберлен (Фірміно, 46), Салах, Мане (Орігі, 103)

Челсі: Аррісабалага — Аспілікуета, Зума, Крістінсен (Томорі, 85), Емерсон — Жоржиньйо, Канте, Ковачич (Барклі, 101) — Педро, Жиру (Абрахам, 74), Пулішіч (Маунт, 74)

Попередження: Хендерсон, Александер-Арнольд — Аспілікуета

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net