Світ

Лівійська національна армія заявила про знищення турецького безпілотника в аеропорту Тріполі

Лівійська національна армія (ЛНА) під керівництвом маршала Халіфи Хафтара заявила, що збила над аеропортом Мітіга в столиці Тріполі турецький безпілотник, що призвело до припинення авіасполучення в повітряної гавані, передає РИА Новости.

«Наші винищувачі атакували турецький БПЛА під час його зльоту і знищили його на злітно-посадковій смузі військової частини аеропорту » Мітіга», — йдеться в повідомленні інформаційної служби ЛНА в Facebook.

ЛНА стверджує, що даний безпілотник був підготовлений для ударів по її позиціях.

Раніше керівництво міжнародного аеропорту «Мітіга» заявило, що авіасполучення в аеропорту припинено до подальшого сповіщення через авіаудару по ньому.

Після повалення і вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році Лівія фактично перестала функціонувати як єдина держава. Зараз в країні панує двовладдя. На сході засідає обраний народом парламент під керівництвом Агили Салеха, а на заході, в столиці Тріполі, править сформований за підтримки ООН і Євросоюзу уряд національної згоди (ПНР) на чолі з Файезом Сарраджем. Влада східної частини країни діє незалежно від Тріполі і співпрацює з лівійською національною армією.