Здоров’я

Магнітні бурі у липні: що можна робити, а що не варто

Липень обіцяє бути спокійним у плані геомагнітної обстановки, що не може не тішити.

Перший місяць літа дав перепочинок метеозалежним людям — у червні ми пережили лише кілька середніх і дві сильні магнітні бурі. Липень також обіцяє бути спокійним у плані геомагнітної обстановки, що не може не радувати. Докладніше про те, коли очікувати магнітні бурі у липні 2019 і як їх пережити з найменшим збитком для здоров’я і самопочуття, читайте у матеріалі, інформує Ukr.Media.

Графік магнітних бур на липень 2019 року

Липень — ідеальний час для відпустки мрії і вечірок до ранку, і погане самопочуття, викликане магнітними бурями, нам в цей період (як, власне, і в будь-який інший) ні до чого. На щастя, як прогнозують метеорологи, у другий місяць літа геомагнітна обстановка буде максимально спокійною — на графіку магнітних бур на липень 2019, підготовленому фахівцями, ви можете побачити, що немає ні одного дня, виділеного жовтим або особливо небезпечним червоним кольором, якими зазвичай позначають середні і сильні магнітні бурі.

Втім, радимо в будь-якому разі не забувати, що прогнози можуть змінюватися, а самопочуття погіршуватися навіть від найменших коливань геомагнітного поля Землі. Крім того, неприємні симптоми у вигляді різких стрибків тиску, головного болю, нудоти, прискореного серцебиття, безсоння і підвищеної дратівливості можуть виникати не тільки в момент, коли геомагнітне поле порушено, але і за кілька днів до і після цього.

Якщо, незважаючи на прогнози метеорологів, які вселяють оптимізм, ситуація все-таки зміниться, розповідаємо, що потрібно робити, щоб полегшити свій стан в розпал магнітних бур, а що робити категорично заборонено.

Як поліпшити самопочуття під час магнітних бур

Якщо ви належите до категорії метеозалежних людей, раз і назавжди запам’ятайте ці прості правила, яких необхідно дотримуватися під час магнітних бур для поліпшення самопочуття:

харчуйтеся правильно — їжте більше овочів і фруктів, багатих вітамінами і корисними мікроелементами. Благо, влітку це не така вже складна задача;
пийте багато чистої води — підтримка оптимального водного балансу в організмі важлива щодня, а в небезпечні для здоров’я дні — особливо;
частіше гуляйте на свіжому повітрі і заряджайте себе позитивними емоціями;
оптимальний режим сну — просто must, якщо ви належите до категорії метеозалежних людей;
якщо ви страждаєте якими-небудь хронічними захворюваннями, особливо серцево-судинними, в дні з найбільш напруженою геомагнітною обстановкою обов’язково носіть з собою всі необхідні ліки і пляшку води без газу (втім, це обов’язково повинно бути у вашій сумочці кожен день).
Якщо ви дотримуєтеся цих універсальних правил, але самопочуття краще не стає, запишіться на прийом до лікаря, який зможе більш детально вивчити ваші симптоми, встановити діагноз і порадити індивідуальні способи покращення стану.

Чого не можна робити під час магнітних бур

Під час магнітних бур, а також за кілька днів до і після них, намагайтеся уникати всього, що піддає ваш організм стресу. До таких речей можна віднести виснажливі дієти, дуже інтенсивні тренування, куріння, вживання алкоголю і кофеїну, негативні емоції, неправильний режим сну, зневоднення, а також нездорову їжу — жирне, гостре, смажене і солоне.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net