Світ

Макрон: приватний сектор має надмірний вплив на політику США

Приватний сектор має надмірний вплив на політику США. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, передає Reuters.

Він знову заявив про своє бажання, щоб Європа запропонувала проміжний шлях між контрольованою державою економікою Китаю і моделлю невтручання Сполучених Штатів.

«США є грізним континентом, але у них є модель, яка повністю управляється великими гравцями приватного сектора і на яку більше не поширюються демократичні заборони і противаги», — сказав Макрон.

Зокрема, Макрон хоче, щоб Європа стала носієм глобального стандарту для більш жорсткого регулювання цифрових технологій, знаходячи шлях між тим, що він називає надмірно слабкими Сполученими Штатами, і надмірно обмежувальним Китаєм.

Він закликав технічні компанії зробити більше для «загального блага», очоливши зусилля Європи, спрямовані на те, щоб змусити Google, Amazon, Facebook Inc і Apple Inc (GAFA) платити більше податків. «У Європі ми створюємо модель, яка буде конкурентоспроможною, інноваційною, демократичною і рухомою загальним благом», — сказав Макрон.

Інвестори в Силіконовій долині, однак, попередили Макрона, що він ризикує звести нанівець роботу, яку він зробив, щоб зробити Францію більш привабливою, якщо він занадто агресивно використовує податок, і між союзниками по ЄС також існують розбіжності з цього питання.