Здоров’я

Маленький зріст може бути причиною хвороб серця — дослідження

Нелегко живеться низьким в цьому світі.

Зріст — це біологічна даність, змінити яку людина, загалом, неспромозі, але яка може несподіваним чином впливати на її долю, інформує Ukr.Media.

У невисоких людей вищий ризик серцевих захворювань, це з’ясувала команда вчених з університету Лестера, міста в центральній Англії.

В результаті дослідження, в якому взяли участь близько 200 тисяч осіб, були виявлені ділянки ДНК, які одночасно відповідають за ріст і здоров’я серця. Висновки, опубліковані в New England Journal of Medicine, свідчать про те, що кожні додаткові 6,4 см скорочують ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 13,5%.

Низькі люди не довіряють іншим

Ще одна особливість невисоких людей — вони не довіряють іншим і схильні до параної, з’ясували вчені.

Дослідники з Оксфорда відправили 60 учасників у дві інсценовані поїздки в Лондонському метро, в якому були й чоловіки й жінки.

В одному з маршрутів вчені за допомогою технології віртуальної реальності зменшили зріст учасників на 25 сантиметрів. Про цю зміну їм не повідомляли та іншим людям дали інструкцію залишатися в нейтральному стані під час обох поїздок.

З’ясувалося, що добровольці, яким зменшили зріст, відчували більше негативних емоцій, зокрема такого, як відчуття неповноцінності. Разом з цим, у них посилилося почуття недовіри, параноя і страх. Вони вважали, що хтось намагався заподіяти їм незручності або погано про них думав

«Результати абсолютно зрозумілі: зменшення зросту веде до негативної оцінки себе у порівнянні з іншими та високого рівня параної», — підсумували вчені.

Дослідження показує, як зріст може чинити несприятливий психологічний вплив на життя людини.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net