Здоров’я

Малина та гранати здатні сповільнювати старіння — фахівців

Речовина уролітин, яка міститься в гранатах та малині здатна сповільнювати клітинне старіння.

Здатність уролітина який входить в склад гранатів ефективно боротися зі старінням підтверджено в клінічних випробуваннях швейцарських учених. Відзначимо, що крім граната джерелом уролітина для організму є й малина, інформує Ukr.Media.

Видання New Atlas опублікувало звіт про дослідження фахівців з Федеральної політехнічної школи Лозанни, які показали, що компонент гранатів здатний протистояти старінню, поліпшуючи функцію клітинних структур мітохондрій. У цьому плані, за словами вчених, уролітин надає такий же ефект, як фізичні вправи.

Раніше вчені вже вивчали дію уролітина А (UA), експериментуючи з лабораторними мишами та черв’яками. Саме в дослідах з ними було встановлено, що дана речовина покращує функцію мітохондрій (енергетичне ядро клітини), продовжуючи тим самим клітинне існування. В цей раз вчені вводили синтезований уролітин в різному дозуванні в організм 60 літніх добровольців.

Всі учасники експерименту вели сидячий спосіб життя, проте були досить здоровими. Після введення уролітина його маркери в крові були виявлені у всіх випробовуваних, незалежно від того, в якому обсязі вони отримували препарат. Але клітинні зміни були зафіксовані тільки у тих, хто отримував уролітин у дозах 500 мг і 1000 мг. Цим добровольцям приймання даної речовини допоміг звернути назад процеси втрати маси скелетних м’язів і ослаблення інших тканин, асоційованих зі старінням.

Швейцарці мають намір вивести уролітин на споживчий ринок як можна швидше.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net