Соціум

Медіа-бізнесмен зі США пожертвував $2,5 млн Вікіпедії

Пожертвування призначене для захисту сайту від хакерів, яким раніше вдавалося тимчасово паралізувати роботу ресурсу.

Підприємець Крейг Ньюмарк перерахував Вікіпедії 2,5 мільйона доларів на захист від хакерів, яким раніше вдалося на короткий час паралізувати роботу інтернет-енциклопедії. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Через кілька днів після того, як на Вікіпедію була здійснена потужна хакерська атака, керівництво інтернет-енциклопедії отримало найбільше пожертвування для вжиття контрзаходів. Фонд медіа-підприємця Крейга Ньюмарка перерахував Вікіпедії 2,5 мільйона доларів для допомоги в захисті платформи. Мета пожертвування також полягає в тому, щоб краще захистити інформацію про користувачів, заявила у вівторок, 10 вересня, некомерційна організація Wikimedia Foundation.

Ньюмарк в 1990-х роках заснував сайт електронних оголошень Крейгсліст (Craigslist), за рахунок якого і розбагатів. Крім того, Ньюмарк відомий як меценат. Раніше він вже пожертвував майже два мільйони доларів на проекти Вікіпедії.

Невідомі хакери минулої п’ятниці паралізували роботу Вікіпедії за допомогою DDOS-атак. Вони тривали кілька годин. Через DDOS-атаки сервери виводяться з ладу потоками безглуздих запитів.

Нагадаємо, що наприкінці червня в роботі Вікіпедії стався збій. Також повідомлялося, що в Китаї заборонили Вікіпедію.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net