Здоров’я

Медики розповіли, кому протипоказано пити каву

Інколи лікарі радять ставитися до вживання цього напою з обережністю.

Кава допомагає справлятися з сонливістю і корисна ще в багатьох відношеннях. Але інколи від неї варто відмовитися, інформує Ukr.Media.

Зокрема, пояснила лікар, кава відрізняється властивістю стимулювати перистальтику — тому людям, яким добре знайома проблема послаблення стільця, замість кави краще пити чай. Також не варто забувати, що кава володіє сечогінною дією, а, значить, її споживання повинно контролюватися людьми з порушеннями функцій сечового міхура, нетриманням.

Крім того, за рахунок свого сечогінного ефекту кава вимиває з організму кальцій — мікроелемент, кількість якого і без того знижується в організмі жінок в період менопаузи. Їм потрібно відмовитися від кави, знизити її кількість або пити напій тільки з молоком,.

Дуже обережними з кавою повинні бути люди, у яких спостерігається хронічна втома, хто довго працював без відпусток.

«Через якийсь час напій перестає діяти, і починається зворотний процес, коли вся втома навалюється разом. Це провокує мігренозні болі, порушення сну», — розповіла лікар.

Також фахівець порадила не пити розчинну каву. Такий продукт витримує занадто велику кількість технологічних процесів переробки, і говорити про те, що з нього отримують якісь корисні екстракти, не можна.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net