Політика

Мексика прийшла до угоди з США, щоб уникнути мит

Мексика погодилася зробити «безпрецедентні кроки», щоб допомогти зупинити потік мігрантів в Америку з метою уникнення торгових мит, якими погрожував президент США Дональд Трамп, повідомляє BBC News.

У серії твітів Дональд Трамп заявив, що було укладено угоду щодо призупинення мит на невизначений час.

Факт досягнення цієї угоди був також підтверджений главою МЗС Мексики Марсело Эбрардом.

Як відзначає AP з посиланням на заяву Держдепу, Мексика погодилася зробити безпрецедентні кроки по здійсненню призупинення незаконної міграції, включаючи розгортання мексиканської Національної гвардії по всій території країни, особливо на південному кордоні з Гватемалою.

І зараз Мексика вживає » рішучих заходів з ліквідації організацій, що здійснюють контрабанду і торгівлю людьми, а також їх незаконних фінансових і транспортних мереж».

Нагадаємо, що раніше стало про те, що президент США Дональд Трамп планує оголосити про нову надзвичайної ситуації в країні, щоб ввести мита на мексиканський імпорт у зв’язку з потоком мігрантів з Центральної Америки в США.

Білий дім заявив, що планує ввести тарифи відповідно до Закону про надзвичайні економічні повноваження 1977 року, який дозволяє президенту робити односторонні дії для протидії «незвичайній і надзвичайній загрозі» під час надзвичайного стану в країні.

Трамп пригрозив ввести 5-відсотковий тариф на весь мексиканський імпорт товарів, який буде збільшуватися ще на 5 відсотків за кожний наступний місяць, досягнувши 25 відсотків у жовтні.