Men's & Women's

Mercedes-Benz показав «найбезпечніший» автомобіль

Компанія Mercedes-Benz представила новий концепт, створений в рамках проекту з розробки абсолютно безпечного автомобіля — ESF (Experimental Safety Vehicle). Він побудований на базі кросовера GLE, оснащений гібридною силовою установкою і автопілотом, передає Motor.

Для створення прототипу Mercedes-Benz GLE укомплектували просунутими системами безпеки і автономним управлінням, які поки не зустріти на серійних автомобілях. Кросовер обладнаний неослепляющими адаптивними світлодіодними фарами Digital Light з роздільною здатністю більше двох мільйонів пікселів, прототипом дитячого крісла, контролюючим основні фізіологічні показники дитини, і роботом, який автоматично виїжджає з-під машини і зазначає на дорозі місце ДТП з допомогою трикутника.

Крім цього, з-за особливостей архітектури салону в машині змінено розташування подушок безпеки: водійська встановлена в приладовій панелі, так як кермо в режимі автопілота прибирається, а бічні — в спинках сидінь (при аварії вони буквально обхоплюють пасажира). Задня подушка має трубчасту структуру і обладнана експериментальним механізмом відкриття.

Ремені безпеки на ESF 2019 преднатягиваются при наближенні до поворотів, наприклад, якщо автомобіль занадто швидко рухається. Фіксатори ременів підсвічуються, ремені підігріваються, а механізм їх подачі автоматизований.

Нарешті, в список активних систем безпеки концепту входить 360-градусна захист від зіткнення з пішоходами та велосипедистами з автоматичним гальмуванням — причому попереджати про небезпеку GLE може і інших учасників руху за допомогою світлової ілюмінації.