Men's & Women's

Mercedes презентував нові моделі електричних Smart

Характеристики вийшли занадто скромними – розгін до 100 км за 12 секунд і всього 140 км пробігу без підзарядки.

Mercedes презентував оновлену лінійку електричної версії свого суббренду Smart. Правда, крім дизайну, похвалитися двомісним авто практично нічим — навіть з урахуванням мікроскопічних розмірів експлуатувати автомобіль в скромних міських умовах буде вкрай складно. Всього компанія представила три модифікації: класичну двомісну EQ, кабріолет на її основі, а також подовжену 5-дверну модель. Але всі вони оснащені ідентичним набором агрегатів, інформує Ukr.Media.

Скромна батарея на 17,6 кВт-год дозволяє проїхати без заряджання максимум 150 км. І це практично при ідеальних умовах — свої підрахунки німці проводили за стандартом NEDC, прийнятим ще в 1997 році і вважається безнадійно застарілим. Він дає занадто завищені показники дальності пробігу. Наприклад, за цією методикою Nissan Leaf проїжджає 378 км, тоді як за американською EPA, яка вважається найбільш чесною — всього 241км.

Та й мотор на 41 кВт навряд чи можна назвати вершиною інженерної думки. При такій потужності авто набирає 100 км/год за 11,6-12,7 секунд залежно від модифікації. А машина може розігнатися максимально до 130 км/ч. Втім, остання характеристика для міського авто якраз найменш важлива.

Вартість автомобілів Mercedes поки що не озвучив. Проте експерти вважають, що вона не перевищить $25 тис. В іншому випадку знайти покупців німцям буде вкрай складно.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net