Світ

Меркель підтвердила намір піти з політики після 2021 року

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердила, що не збирається займати політичні пости після того, як в 2021 році підійде до кінця термін її керівництва Кабміном. Про це вона заявила на спільній прес-конференції з прем’єром Нідерландів Марком Рютте, передає ТАСС.

«Я не збираюся займати політичні пости де б то не було», — сказала Меркель. За її словами, плани, які вона оголосила в кінці минулого року, актуальні.

Наприкінці 2018 року Меркель пішла з посади голови Християнсько-демократичного союзу, але залишилася канцлером. Вона повідомила, що збирається доопрацювати четвертий термін до кінця — до 2021 року, а потім піти з політики.

Спекуляції про те, що Меркель займе посаду в структурі Європейського союзу, почалися після опублікованого в четвер інтерв’ю газеті Suddeutsche Zeitung. У ньому канцлер заявила, що «відчуває посилюється почуття відповідальності за долю Європи». Спостерігачі трактували ці висловлювання як натяк на зміну її політичного профілю і швидкий переїзд в Брюссель.

«Це нормально, що я на правах канцлера ФРН турбуюся про долю Європи», — прокоментувала вона на прес-конференції з Рютте свої слова.