Світ

Меркель: За захист клімату відповідають розвинені країни

Канцлер Анґела Меркель наголосила, що ФРН вдвічі збільшить виділення коштів на боротьбу зі змінами клімату у порівнянні з 2014 роком — з двох до чотирьох мільярдів євро.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) заявляє, що основна відповідальність за боротьбу проти змін клімату лежить на промислово розвинених країнах світу. «Промислово розвинені країни є причиною нагрівання Землі. А страждають переважно країни, що розвиваються», наголосила глава німецького уряду під час відкриття саміту ООН з питань зміни клімату у Нью-Йорку.

Тому, за словами Меркель, розвинені країни зобов’язані за допомогою грошей та технологій забезпечити зупинення нагрівання температури на Землі. «Ми усі почули сигнал від молоді», — зауважила німецька канцлерка. Вона повідомила, що ФРН вдвічі збільшить виділення коштів на боротьбу зі змінами клімату у порівнянні з 2014 роком — з двох до чотирьох мільярдів євро.

Вона також наголосила, що ухвалений нещодавно її урядом пакет заходів з метою захисту клімату стане початком «глибинних змін» у Німеччині. Цими заходами ФРН прагне зробити внесок до створення «збалансованої економіки і збалансованого життя в усьому світі», інформує агенція AFP. «Німеччина має один відсоток від усього населення світу та здійснює два відсотки від усієї кількості шкідливих викидів в атмосферу», — обґрунтувала вона необхідність змін в своїй країні, цитує dpa.

Перед початком кліматичного саміту у Нью-Йорку Меркель взяла участь у конференції, присвяченій проблемам Амазонії, де відбуваються масштабні пожежі та вирубки тропічних лісів. Канцлер закликала учасників без зволікань вжити заходів для порятунку лісів не лише Амазонії, але й в Африці. У понеділок в уряді Німеччини заявили, що мають намір виділити 250 мільйонів євро на захист тропічних лісів.

Джерело: Українська служба DW