Прогрес

Microsoft наростила прибуток більш ніж удвічі

За підсумками минулого фінансового року чистий прибуток Microsoft підскочив до $39,24 млрд, а виручка — до $125,8 млрд.

Найбільший світовий виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. різко збільшив чистий прибуток і виручку в минулому фінансовому році і очікує подальшого зростання показників. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пресреліз компанії в п’ятницю, 19 липня.

За підсумками минулого фінансового року, що завершився 30 червня, чистий прибуток Microsoft підскочив до $ 9,24 млрд із $16,57 млрд роком раніше. Виручка збільшилася до $125,8 млрд зі $110,4 млрд.

«Минулий фінансовий рік був рекордним для Microsoft, що стало результатом тісних партнерських відносин з провідними компаніями у всіх галузях», — заявив гендиректор компанії Сатья Надела.

За словами фіндиректора Microsoft Емі Худ, операційний прибуток і виручка компанії збільшаться більш ніж на 10% у поточному фінроці.

Квартальна виручка підрозділу Intelligent Cloud («розумна хмара»), до якої входить хмарний сервіс Azure і бізнес з випуску програмного забезпечення для серверів, зросла у квітні-червні на 19%, до $11,39 млрд із $9,6 млрд за аналогічний період роком раніше. У тому числі обсяг продажу сервісу Azure злетів на 64% (Microsoft не розкриває їхню величину в доларовому еквіваленті), а рівень продажу серверних продуктів і хмарних послуг підвищився на 22%.

Підрозділ Productivity and Business Processes, який, зокрема, випускає пакет додатків Office, підвищив виручку на 14% — до $11,05 млрд. Кількісно продаж продуктів Office і хмарних сервісів для корпоративних клієнтів збільшився на 14%, для споживачів — на 6%. Виручка професійної соцмережі LinkedIn у минулому кварталі підвищилася на 25%.

Бізнес More Personal Computing, що включає Windows, ігрові консолі Xbox і пристрої Surface, збільшив виручку на 4%, до $11,3 млрд. Виручка від продажу операційних систем Windows піднялася на 7%, пристроїв Surface — на 14%, а доходи від реклами в пошуковій системі зросли на 10%.

Єдиним показником, що погіршився за останній квартал, стала виручка ігрового сегмента, яка скоротилася на 10%. При продажу привабливість приставок Xbox впала на 48%, ігор для приставки — на 3%.

Нагадаємо, у цьому році капіталізація Microsoft уперше в її історії перевищувала $1 трлн. Раніше цю позначку досягала тільки одна публічна компанія в США — Apple Inc.