Соціум

Мінфін пояснив, як будуть верифікувати субсидії

У міністерстві назвали три види верифікації пільг і субсидій: превентивна, поточна і ретроспективна.

У Міністерстві фінансів пояснили, як прийнятий Верховною Радою закон Про верифікацію та моніторинг державних виплат регулюватиме верифікацію держвиплат в Україні. Про це повідомила прес-служба відомства.

Законом врегульовані основні питання збору, опрацювання та аналізу інформації, визначені основні етапи верифікації та перелік інформації, яка використовується для верифікації та моніторингу державних виплат.

Зокрема, визначаються три основні етапи верифікації:

превентивна верифікація — верифікація при зверненні фізичної особи за призначенням за державними виплатами;
поточна верифікація — верифікація при наданні державних виплат фізичним особам;
ретроспективна верифікація — верифікація після завершення державних виплат фізичним особам.

Також законом визначено порядок надання рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, і опрацювання ними рекомендацій, а також підходи щодо повернення неправомірно отриманої реципієнтом державної виплати.

«Верифікація здійснюватиметься шляхом перевірки інформації про одержувача державної допомоги, яка впливає на визначення права на отримання і розмір державних виплат», — йдеться в повідомленні Мінфіну.

Нагадаємо, що раніше в Україні ввели верифікацію держвиплат. Верховна Рада на засіданні в четвер, 17 жовтня, 249 голосами прийняла проект закону про верифікацію та моніторинг держвиплат. Влада має намір встановити всіх одержувачів державних соціальних виплат і моніторити надання бюджетних коштів.

Раніше в Кабміні повідомили, хто зможе отримати субсидію. На неї можуть розраховувати ті сім’ї, які витрачають на оплату комунальних послуг понад 15% доходів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net