Економіка

Мінінфраструктури скасує пільги аеропорту Бориспіль

В АМКУ прийшли до висновку, що дії Мінінфраструктури містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Мініcтерство інфраструктури погодилося скасувати рішення про надання пільг аеропорту Бориспіль у вигляді зниженого тарифу на аеронавігаційне обслуговування. Про це сказав міністр Владислав Криклій, повідомляє прес-служба відомства.

«З метою дотримання принципу економічної конкуренції та на виконання рекомендацій Антимонопольного комітету, Мінінфраструктури підготує відповідні зміни до наказу від 04.06.2019 за № 415 та усуне диспаритетні умови, встановлені наказом. Ми працюємо над збалансуванням інтересів держави і користувачів повітряного простору, застосовуючи принципи ІКАО та Євроконтролю», — сказав міністр.

У свою чергу, керівник Украероруху Андрій Ярмак заявив, що відомство отримало від Мінінфраструктури доручення щодо оптимізації витрат підприємства на 2020 рік і внесення відповідних змін до фінансового плану підприємства з метою максимального врахування інтересів користувачів повітряного простору.

Напередодні Антимонопольний комітет прийняв рішення про скасування пільг та інших переваг, які Мінінфраструктури надало міжнародному аеропорту Бориспіль. У відомстві прийшли до висновку, що такі дії Мінінфраструктури містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

На початку листопада повідомлялося, що АМКУ почав розгляд справи про антиконкурентні дії Мінінфраструктури через встановлення в аеропорту Бориспіль плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування польотів літаків, удвічі нижчої, ніж в інших аеропортах.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net