Соціум

Міністерство регіонального розвитку затвердило фінансування ремонту 300 шкіл і дитсадків

У таку ж суму обійдеться підготовка до нового навчального сезону тільки в Києві.

Міністерство регіонального розвитку повідомило у вівторок, 16 липня, про затвердження фінансування 277 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл і дитячих садків на суму понад 2,5 млрд грн. Кошти будуть виділені з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), інформує Ukr.Media.

В рамках реалізації цих проєктів також передбачається впровадження Нового освітнього простору (НОП). Останнє передбачає створення «мотивуючого і креативного дизайну зовні і всередині», проведення енергомодернізації — утеплення фасаду, заміни вікон, придбання необхідного сучасного обладнання або меблів, створення всіх необхідних умов для безбар’єрного доступу та інклюзивної освіти, розповів заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За його словами, якщо в минулому році в Україні було трохи понад 300 шкіл, оновлених у рамках програми НОП, то на сьогодні понад півтисячі шкіл і дитсадків реалізують ці принципи.

В цілому вже схвалено фінансування з ДФРР на реалізацію 707 проєктів регіонального розвитку у всіх областях України. Це будівництво та реконструкція шкіл, дитячих садків, закладів охорони здоров’я, культури, спорту та інших важливих регіональних проєктів, уточнили у відомстві.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net