Світ

Міністр оборони Великобританії відправлений у відставку через втрату довіри

Гэвин УильямсонМіністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон відправлений у відставку за підсумками розслідування витоку інформації з закритих переговорів. Його наступником призначена нинішній міністр міжнародного розвитку Пенні Мордонт, яка стане першою жінкою на цій посаді, передає BBC.

«Прем’єр-міністр сьогодні ввечері попросила Гевіна Вільямсона покинути уряд, втративши впевненість в його здатності працювати на посаді міністра оборони», — йдеться в повідомленні британського кабінету.

В уряді повідомили, що рішення пов’язане з підсумками розслідування витоку інформації з закритих переговорів Ради національної безпеки, на яких обговорювалися перспективи співпраці з китайською компанією Huawei в створенні мереж 5G.

Завдяки цій витоку 24 квітня стало відомо, що продукція Huawei буде використовуватися в конструкції «некритичних» компонентів мереж зв’язку 5G. Це має на увазі, що Huawei не постачатиме обладнання, яке здатне ідентифікувати мобільний пристрій і вирішувати, як і куди направляти телефонні дзвінки і передавати дані.

Проти співпраці Британії з китайською компанією активно виступали США і деякі міністри — вони вважали, що це може стати загрозою національній безпеці країни.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net