Політика

Міноборони створить військову поліцію

Загороднюк заявив про подання відповідного законопроекту в Раду, а також про необхідність нової антикорупційної програми.

У Міністерстві оборони буде створена нова антикорупційна система. Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Цензор.НЕТ.

«Корупція всіх вже дістала. Час вирішувати це питання. Ми подаємо закон про військову поліцію, сподіваємося, він пройде. Потрібна нова антикорупційна програма — її треба переписувати. Тобто залишилася тільки політична воля йти до кінця в цих питаннях, і вона є», — сказав Гончарук.

Він зазначив, що будуть аналізуватися технічні умови, тендери, звітність, облік — для того, щоб знизити ризики, будуть використовуватися міжнародні напрацювання.

«Але треба сказати, що копіювати тут не вийде, тому що наша ситуація гірша, ніж у багатьох країнах… Тому наша система повинна бути набагато жорсткішою. Ще ми будемо розвивати незалежний аудиторський комітет, який би складався з фахівців», — сказав міністр.

Міністр додав, що зараз вирішується питання, яким чином створити службу з контролю якості.

Нагадаємо, що раніше в Кабміні заявили про боротьбу з корупцією «на всіх фронтах». Для боротьби з корупцією в різних галузях Кабмін створить спеціальні робочі групи разом з громадськими організаціями.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада введе закон про викривачів корупції. Забезпечення безпеки і виплата компенсацій викривачам корупції буде здійснюватися з держбюджету і за рахунок штрафів корупціонерам.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net