Соціум

Мінсоцполітики забезпечить осіб з інвалідністю засобами реабілітації

Вперше за багато років в уряді виділили на це рекордну суму коштів.

Міністерство соціальної політики вперше за багато років повністю забезпечить осіб з інвалідністю засобами реабілітації у 2019 році. На це з державного бюджету 2019 року буде додатково спрямовано майже 787 млн грн, що дозволить виготовити додатково близько 250 тис. засобів для осіб та дітей з інвалідністю. Про це повідомляє прес-служба відомства, інформує Ukr.Media.

Як наголошується, в четвер, 07 листопада, президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про внесення змін до державного бюджету України.

Так, він підтримав ініціативу Мінсоцполітики з додаткового забезпечення осіб з інвалідністю та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Раніше ініціативу відомства підтримала Верховна Рада України.

«У 2019 році, вперше за багато років, Міністерство соціальної політики України повністю забезпечить потреби людей і дітей з інвалідністю без будь-яких пріоритетів та вибірковості», — зазначила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

На забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації буде додатково виділено 786 млн 950.5 тис. грн (зараз на це передбачено 1 млрд 210 млн грн). Це дозволить виготовити додатково близько 250 тис. засобів для осіб та дітей з інвалідністю.

Серед змін у держбюджеті також додаткове фінансування на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ідеться про додаткові 354,5 млн грн (зараз на це передбачено 1 млрд 980,9 млн грн).

Ці гроші використають:

на виплату грошової компенсації та пільгове забезпечення харчовими продуктами;
на доплату за роботу в зоні відчуження, виплату щорічної та додаткової відпусток;
на відшкодування Фонду соціального страхування витрат на виплату допомоги за тимчасовою непрацездатністю та допомоги під час вагітності та пологах;
на виплату компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, та допомогу на оздоровлення.
« У рамках програми, ми покриємо заборгованість перед чорнобильцями. Вже найближчим часом кошти повинні надійти в Мінсоцполітики, ми розподілимо їх по регіонах для їх подальшого цільового використання. Фактично, вже до кінця листопада гроші будуть у «чорнобильців», — підкреслила Юлія Соколовська.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net