Аналітика

Миролюбна риторика Єревану не знаходить адресата в Баку — експерт

Азербайджан повернувся до звичної мілітаристської риториці стосовно Вірменії, і в цьому сенсі пауза, яка спостерігалася з вересня минулого року, вже завершилася. Таку думку координатор військового порталу Razm.info Карен Вртанесян висловив в середу на прес-конференції.

За його словами, Баку періодично проводить масштабні військові навчання, з лютого-березня цього року знову стали звучати погрози на адресу Вірменії з боку військово-політичного керівництва цієї країни.

Більш того, на багатьох військових полігонах Азербайджану є спеціальні ділянки з макетами бойових позицій Армії оборони (невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки — ред.). Азербайджанські військовослужбовці під час тренувань відпрацьовують спеціальні вправи по «атаці» на ці позиції. Ці та інші фактори свідчать про те, що військовий сценарій вирішення проблеми в Баку ніколи не клали під сукно.

У цих умовах експерт вважає недоречною надмірно миролюбну риторику, яка звучить в Вірменії.

«Ця риторика все одно не знайде свого адресата в Азербайджані. Там розглядають військовий сценарій врегулювання як один з основних. Про світі говорять тільки в Вірменії», — вважає Вртанесян.