Прогрес

Місяць може бути «пасткою» для інопланетного життя

Про це заявив американський фізик Авраам Леб.

Американський фізик Авраам Леб (Abraham Loeb) з Гарвардського університету заявил, що Місяць може захоплювати органіку, включаючи залишки інопланетних організмів, інформує Ukr.Media.

Леб розглядає поверхню природного супутника Землі як «рибальську мережу» для різних міжзоряних об’єктів, включаючи органічні речовини, які можуть служити будівельними блоками живих істот з населених середовищ в околицях інших зірок. Відсутність у Місяця атмосфери дозволяє їм проникати в ґрунт, і, оскільки на небесному тілі немає геологічних процесів, ці сполуки будуть залишатися біля поверхні, не змішуючись з іншим вмістом надр.

Згідно з теоретичними розрахунками, кількість міжзоряного матеріалу в місячному ґрунті має становити 30 частин на мільйон, а органічної речовини — кілька частин на 10 мільйонів. Крім того, ймовірна концентрація інопланетних амінокислот дорівнює декільком частинам на сотні мільярдів. Для їх пошуку можуть застосовуватися стандартні методи, включаючи спектроскопію. Одним з характерних слідів позаземної речовини будуть відхилення від характерного для Сонячної системи співвідношення ізотопів вуглецю, кисню та азоту.

Леб також вважає, що Місяць є відповідним космічним об’єктом для пошуку копалин мікробів або навіть артефактів позаземних цивілізацій.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net