Соціум

Між Києвом і Борисполем запустили новий український потяг

Вартість дизель-поїзда ДПКр-3 становить 177 млн гривень. Він розрахований на 470 пасажирів з урахуванням стоячих місць.

У Києві на маршрут між Центральним залізничним вокзалом та аеропортом Бориспіль вийшов новий дизель-поїзд ДПКр-3 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. У п’ятницю він здійснив перший рейс з пасажирами, повідомляє ЦТС.

Поїзд складається з трьох вагонів. Найбільш просторим є проміжний вагон, в якому передбачено 61 місце за схемою 2х2, є санітарний модуль. В одному з головних вагонів 58 місць по схемі 2х3, там же є купе стюарда. В іншому головному вагоні — 51 місце, в цьому вагоні знаходиться санітарний модуль збільшеного розміру для пасажирів з особливими потребами, є місце для колясок. Всього поїзд розрахований на 470 пасажирів з урахуванням стоячих місць.

Пасажирські місця обладнані індивідуальними розетками з USB-роз’ємами, в салоні встановлені інформаційні монітори, також є три салонних кондиціонери інверторного типу потужністю 26 кВт кожен. Спеціально для маршруту до Борисполя творці поїзда додатково встановили шість блоків стелажів для багажу.

Відомо, що вартість дизель-поїзда ДПКр-3 становить 177 млн ​​гривень. Термін служби — 40 років. Поїзд може працювати в діапазоні температур від -40 до +40 градусів Цельсія.

У свою чергу, Укрзалізниця повідомляє, що сьогодні швидкісним експресом Київ — Бориспіль скористався мільйонний пасажир. Маршрут був запущений 30 листопада 2018 року. За цей період поїзди здійснили більше 11 000 рейсів, за добу — до 58 рейсів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net