Світ

Могеріні скасувала візит у Білорусь

Федеріка Могеріні скасувала візит до Мінська, де повинні були підписати спрощення візового режиму з ЄС.

Високий представник ЄС Федеріка Могеріні скасувала свій візит у Білорусь, де вона мала взяти участь у зустрічі в рамках Східного партнерства. Про це повідомив брюссельський оглядач Рікард Йозвяк.

«Могеріні скасувала поїздку до Білорусі на кінець цього тижня через низку змін у порядку денному різних учасників для подальших контактів з білоруськими можновладцями», — написав Рікард Йозвяк.

За даними Deutsche Welle, інформацію про скасування візиту Могеріні в Мінськ підтвердило МЗС Литви. Також стало відомо, що до Мінська не приїде й глава литовського зовнішньополітичного відомства Лінас Лінкявічюс. Крім того, через траурні заходи у зв’язку зі смертю батька прем’єр-міністра Польщі Корнелія Моравецького в Білорусь не приїде глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

Повідомлялося, що 4 жовтня в Білорусі Могеріні мала зустрітися з прем’єр-міністром Сергієм Румасом, а 5 жовтня — з президентом Олександром Лукашенком. Під час перебування в Мінську планувалося підписати угоду з ЄС про спрощення візового режиму і зниження плати за шенгенську візу для білорусів до 35 євро.

Раніше повідомлялося, що Білорусь спрощує візовий режим з Євросоюзом.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Росія і Білорусь об’єднуються в конфедерацію. Програма інтеграції двох країн передбачає об’єднання митної та енергетичної систем. У Лукашенка цю інформацію спростували.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net