Економіка

Moody’s підтвердило рейтинг Латвії на рівні «A3»

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Латвії на рівні «A3» з «стабільним» прогнозом. Про це, як передає finmarket.ru, йдеться в повідомленні агентства.

Серед факторів, які вплинули не вирішення про підтвердження рейтингу, Moody’s називає сильне зростання латвійської економіки, низький рівень держборгу, який продовжує зменшуватися, а також помірну чутливість до геополітичних ризиків. Прогноз «стабільний» відображає очікування Moody’s про те, що політика, яка підтримує економічну і фінансову стійкість країни, буде збережена. Прогноз також ґрунтується на припущенні, що геополітичні ризики залишаться помірними в найближчій і середньостроковій перспективі.

Moody’s очікує, що зростання латвійської економіки в поточному і наступному році сповільниться відповідно до 3,2% і 2,8% проти 4,8% в 2018 році.

Крім того, в повідомленні наголошується, що довгостроковий рейтинг облігацій Латвії в місцевій валюті, а також бондів в іноземній валюті залишається на рівні «Ааа». Короткостроковий рейтинг облігацій в іноземній валюті — на рівні «Р-1».

Кредитний рейтинг на рівні «A3» Moody’s присвоїло Латвії в лютому 2015 року.