Соціум

На Facebook з’явиться група для скарг користувачів щодо безпідставного видалення контенту

Група експертів буде вивчати скарги на неправомірне видалення контенту з Facebook.

Популярна соціальна мережа Facebook створила незалежний орган, який буде вивчати скарги на неправомірне видалення контенту, інформує Ukr.Media.

Як повідомляється, кожну скаргу буде розглядати група з 5 експертів. Їх рішення буде обов’язковим для виконання і має набрати чинності як можна швидше.

«Їх рішення будуть обов’язковими для виконання. Однак контент можна буде не відновлювати, якщо це порушує закон», — йдеться в повідомленні.

Більш того, соціальна мережа розраховує залучити до цієї діяльності близько 40 експертів. Імена перших учасників групи, як очікується, стануть відомі до кінця поточного року. Їх будуть призначати на 3 роки.

Єдиним винятком служить ситуація, коли керівництво Facebook визнає, що відновлення контенту означатиме порушення законодавства.

За попередньою інформацією, засновник соцмережі Марк Цукерберг вперше заявив про плани створити подібний орган у минулому році. Очікується, що він приступить до роботи на початку 2020-го.

Варто відзначити, що за 15 років існування соціальна мережа неодноразово ставала об’єктом критики користувачів або предметом інтересу влади.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net