Політика

На кордоні з Молдовою відкрили спільний пункт пропуску

Контроль при перетинанні кордону на ділянці Отач — Могилів-Подільський буде здійснюватися спільно молдавською та українською стороною.

На кордоні України та Молдови відкрився ще один спільний пункт перетину. На КПП Отач — Могилів-Подільський вводиться спільний контроль, повідомляє Moldpres.

Контроль при перетинанні кордону на ділянці Отач — Могилів-Подільський буде здійснюватися спільно молдавською та українською стороною. Контроль за пересуванням людей і товарів буде проводитися в режимі «єдиного вікна».

Згідно з Міжурядовою угодою між Республікою Молдова і Україною, підписаною 6 жовтня 2017 року, планується ввести спільний контроль на всіх пунктах пропуску на східному кордоні.

Наразі прикордонний контроль в режимі «єдиного вікна» працює на шести митних постах, а саме: «Крива — Мамалига», «Ларга- Кельмень», «Бричани — Россохани», «Джурджулешти — Рені», «Первомайськ — Кучурган» і «Паланка — Майякі — Удобне».

Як повідомлялося, в серпні на українсько-польському кордоні протягом трьох днів працюватиме додатковий пішохідний пункт пропуску.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net