Соціум

На пляжі Сардинії повернули 10 тонн піску, вкраденого туристами

Забирати з пляжів пісок у Сардинії вважається злочином. В аеропорту назбирали тонни черепашок і піску, який намагалися вивезти туристи.

На пляжі Сардинії був повернутий пісок, який туристи крали протягом багатьох років. Про це повідомляє Тelegraph.co.uk.

Директор охоронної морської зони розповів журналістам, що недавно йому надійшов дзвінок з місцевого аеропорту, адміністрація якого повідомила, що на їхньому складі лежать камені, черепашки і ємності з піском. Усе це вилучалося в туристів, які залишали острів, упродовж багатьох років.

«Проблема виникла, коли нам повідомили про обсяг вилучених матеріалів — 10 тонн. Більшість заповнюють піском півлітрові пляшки і не звертають уваги на ту шкоду, яка завдається навколишньому середовищу», — розповів директор охоронної морської зони Таволара Ауґусто Навоне.

Він зазначив, що частина піску відправили на пляж Порто Сан-Паоло, а частину каменів — на острів Таволара.

«Така кількість конфіскованого матеріалу дає наочне уявлення про те, наскільки широко поширилася звичка туристів вивозити пісок з пляжів», — зазначив Навоне.

На цей час на Сардинії проводяться профілактичні заходи — в аеропорту Ольбія будуть розміщено інформаційні стенди, що попереджають туристів про те, що вивіз піску є злочином.

Раніше повідомлялося, що поліція патрулює пляжі Сардинії через крадіжки піску. Штраф за крадіжку піску з пляжу становить від 300 до 5000 євро.