Прогрес

На смартфонах Android знайдений «вроджений» вірус

Хакери навчилися вбудовувати віруси в Android на етапі виробництва смартфона, до того, як гаджет активують, повідомляє Лента.Ру з посиланням на The Verge.

Фахівці Google заявили виданню, що мова йде про небезпечні програми сімейства Triada, призначені для розміщення реклами на пристрої і розсилки спаму. З’ясувалося, що оновлені Android-трояни цього виду можуть бути встановленими.

Така атака проводиться через сторонніх постачальників, які допомагають компаніям-виробникам допрацьовувати функціонал або надають їм готові продукти. До їхніх послуг вдається велика кількість організацій. Особливості зараження не розкриваються.

Повідомляється, що такий же спосіб атаки може використовуватися в оновленнях, так як їх теж розробляють сторонні виробники.

Які конкретно виробники смартфонів піддалися атаці вірусом Triada, не повідомляється. Однак відомо, що в 2017 році смартфонах китайських компаній Leagoo і Nemu виявляли різновид цієї шкідливої програми.

Співробітники Google порадили користувачам застосовувати програму Build Test Suite, щоб перевірити свої гаджети на наявність вірусів. Передбачається, що до пошуку небезпечних оновлень підключиться магазин додатків Google Play.