Соціум

На українських трасах з’являться SOS-станції

В Україні з 1 вересня 2019 року під час будівництва та реконструкції на трасах міжнародного значення будуть встановлювати станції екстреного зв’язку.

Про це повідомили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зазвичай, такі станції розташовуються кожні 500 м — 2 км вздовж траси для виклику необхідної допомоги: поліції, швидкої або евакуатора у разі екстреної ситуації на дорозі, зазначили в міністерстві.

«Впроваджуємо ще одну європейську практику безпеки на трасах — станції екстреного зв’язку. На дорозі може трапитися різне, тому в багатьох країнах Європи, наприклад, щоб убезпечити водіїв та пасажирів авто на трасах у разі виникнення можливої надзвичайної ситуації вздовж дороги кожні декілька кілометрів проектують невеликі SOS-станції. З їх допомогою можна викликати швидку, поліцію, скористатися аптечкою і так далі. Тепер така практика може запроваджуватися і в нас. Новими змінами у ДБН введено рекомендаційну вимогу — передбачати відповідний технологічний зв’язок на трасах для влаштування цих SOS-станцій», — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.